Jacqueline in Australie

Wicked Van trip 7/4 – 12/4

Het werd onderhand wel weer tijd om Byron te verlaten en wij besloten om een trip met een Wicked Van te maken, dit is echt een fenomeen in Australie.

In vijf dagen tijd zijn wij van Byron naar Airlie Beach gereden, ruim 1500 km. Wat een trip!

Via Yandina kwamen wij donderdag 8 april in Town 1770 aan, hier kwamen wij er achter dat ons huis op wielen nog meer bewoners had, namelijk bedbugs! En ze hebben ons goed te grazen genomen want onze mooi gebruinde beentjes zitten helemaal onder de rode bultjes!

In Town 1770 zijn wij naar de Cape gewandeld en hebben wij een dagje strand meegepakt. Vrijdagmiddag zijn wij doorgereden naar Rockhampton wat een soort outback stad moest voorstellen en dat was het! Wij zijn naar het Great Western Hotel geweest en hier was een rodeo aan de gang en de bar zat vol met cowboyhoeden! Apart om mee te maken en weer een hele andere kant van Aussie! Deze avond besloten wij om wild te kamperen, wat strikt verboden is, maar lekker cheapass. Nadat wij onze Van zogenaamd tactisch hadden neer gezet was het voor Ka en mij een rusteloze nacht, terwijl Saar heerlijk heeft geslapen. Volgende morgen kwamen wij erachter dat wij toch wel erg dicht bij de snelweg stonden, dus zijn wij snel naar dictsbijzijnde supermarkt gereden waar wij op de parkeerplaats hebben ontbeten en ons hebben omgekleed!

Vanuit Rockhampton zijn wij naar het Byfield National Park gegaan, waar wij onderweg nog zijn aangevallen door een zwerm muggen tijdens een bushwalk en kangaroos hebben gezien. Om de campsite te bereiken moesten wij 11 km rijden over een onverharde weg met onverwachte waterplassen en veel gehobbel, maar heelhuids aangekomen! Nu echt back to nature, want wij moesten ons wassen in de rivier en je moest eerst water koken en weer laten afkoelen voordat het drinkbaar was! ‘s Avonds zaten wij onder de hoge bomen met ons kampvuurtje! Echt wel heel gaaf om mee te maken!

Volgende morgen hebben wij nog een bushwalk gemaakt door het National Park en was het tijd om naar onze een na laatste bestemming te gaan; Macaky waar wij een camping aan het strand hadden!

Maandag 12 april zijn wij doorgereden naar onze eindbestemming Airlie Beach! En wij dachten het wel te halen met onze “bijna” lege tank, waardoor wij 500 m. voor het depot stranden omdat de benzine echt op-op-op was! Na veel heen en weer geloop naar benzinestation in de hitte konden wij onze Wicked Van afleveren en hier vertelden zij ons dat wij erg LUCKY zijn geweest. Er zat geen druppel olie meer in en het is een wonder geweest dat de motor niet is opgeblazen. Toch wel blij om weer van de Wicked Van met bed bugs, slechte airco en opstartprobemen af te zijn.

Wij moesten nog wel een bericht achter laten in de Van, dat is gebruikelijk, en dit is uiteraard geworden…

Sleep well, sleep tight, Let the bedbugs bite! From Holland with Love!

mex

hahaha dat je dat ooit nog zou overkomen, door bedbugs gebeten worden Dacht dat dat alleen in rijmpjes voorkwam. Mooi bericht in ieder geval! kiss kiss

maman

gelukkig dat ik niets wist van de van zonder olie en zo. maar je bent nu waarschijnlijk een soort autocoureuse aan het worden. spannend allemaal. schattig kangoeroetje, bise mam

pruller

wat een vette van, echt gaaf om zo te roadtrippen, behalve die bedbugs, aaaaaaaah!! nou doe nog veel vette dingen!
dikke zoen